top of page

 SEGÍTÜNK! 

TŰZVÉDELMI SZAKVIZSGA

TŰZVÉDELMI SZAKVIZSA
... a legfontosabb foglalkozási ágakban

Ha Ön hegeszt, szigetel, benzinkutas, gázpalackokkal foglalkozik, 

villanyszerelő, karbantartó, tűzgátló ajtót, tűzgátló tömítést, tűzgátló 

eszközt épít be vagy felülvizsgál, tűz- vagy robbanásveszélyes anyaggal 

foglalkozik, akkor szüksége lesz ránk!

MIÉRT JÁR JÓL VELÜNK?

 • Mert regisztrált oktatásszervezők vagyunk

 • Mert több mint 30 éve tűzvédelemmel foglalkozunk

 • Mert kollégáink a legmagasabb szintű
  képesítéssel rendelkeznek

 • Mert konzultálhat velünk

 

Miből vizsgázhat?

 Tűzvédelmi szakvizsga Szekszárdon 2024.06.14-én az alábbi foglalkozási ágakban

 • (1) Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők. (33.900 Ft/fő+áfa) 

 • (2) Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint tűz vagy robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők (33.900 Ft/fő+áfa).

 • (12) Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek alkalmazását, karbantartását végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsájtható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki vagy építőipari, vagy tűzvédelmi eszköz- és rendszerszerelő, karbantartó szakképesítéssel, vagy érettségivel rendelkezik.   (33.900 Ft/fő+áfa ).

 • (15) Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsátható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki vagy építőipari, vagy tűzvédelmi eszköz- és rendszerszerelő, karbantartó szakképesítéssel szakképesítéssel, vagy érettségivel rendelkezik.  (33.900 Ft/fő+áfa ).

  Későbbi időpontban az alábbi foglalkozási ágakban  is szervezünk tűzvédelmi szakvizsgát, érdeklődés esetén kérjük töltse ki a lenti előzetes jelentkezési lapot, küldje el nekünk és értesíteni fogjuk mielőtt az érdeklődésének megfelelő képzést indítjuk.
   

 • (3) Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők (33.900 Ft/fő+áfa).

 • (4) Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsájtható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki vagy építőipari, vagy tűzvédelmi eszköz- és rendszerszerelő, karbantartó szakképesítéssel, vagy érettségivel rendelkezik.   (36.800 Ft/fő  )
 • (5) Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsátható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki szakképesítéssel vagy érettségivel rendelkezik (49.000 Ft/fő+áfa ).

 • (6) Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők, anyagéstermékgyártás-vezetők.

 • (7) Tűzoltó készülékek karbantartását végzők A 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára szakvizsgára az a személy bocsátható, aki a felkészítő tanfolyamon részt vett, legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki szakképesítéssel vagy érettségivel rendelkezik, valamint legalább 3 hónap tűzoltó-készülék karbantartó műhelyben eltöltött gyakorlati idővel rendelkezik. (49.000 Ft/fő+áfa ).

 • (8) Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását,telepítését, felülvizsgálatát végzők.
  (9) Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását,telepítését, felülvizsgálatát végzők.
  (10) Beépített tűzjelző berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelősműszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.
  (11) Beépített tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelősműszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.

 • (13) Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsájtható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki vagy  építőipari vagy tűzvédelmi eszköz- és rendszerszerelő, karbantartó szakképesítéssel, vagy érettségivel rendelkezik (33.900 Ft/fő+áfa).

 • (14) Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatát végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsájtható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálója vagy műszaki mérnöki végzettséggel rendelkezik (36.000 Ft/fő+áfa).

 • (16)Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők Az 45/2011. (XII.7.) BM rendelet alapján  ebben a foglalkozási ágban szakvizsgára az a személy bocsájtható, aki legalább az Országos Képzési Jegyzékben szereplő műszaki vagy építőipari, vagy tűzvédelmi eszköz- és rendszerszerelő, karbantartó szakképesítéssel, vagy érettségivel rendelkezik.  (33.900 Ft/fő+áfa).

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan történik a felkészítés?

Hogyan történik a vizsgáztatás?

Melyik jogszabály szabályozza a szakvizsgáztatás rendjét?

Kell gyakorlati vizsgát is tenni?

Mikor kapom meg a szakvizsga bizonyítványt?

Ki tartja az oktatást?

Jelentkezési lap
Kérdése van? Üzenjen
bottom of page